Project Iris: Google werkt aan eigen AR-headset

Er gebeurt veel in het Metaverse en daar willen bedrijven als de kippen bij zijn. Maar er zijn ook manieren nodig om die Metaverse te benaderen. Hoe kom je er? Het idee is dat we er straks met Virtual Reality-brillen en Augmented Reality-brillen naartoe ‘reizen’. Vandaar dat Google zijn eigen AR-headset ontwikkeld onder de werknaam Project Iris.
Project Iris
Iris is natuurlijk een goede naam voor een apparaat dat alles te maken heeft met oog: de iris is het voorste deel van het oog, ook wel regenboogvlies omdat dat het deel is dat onze ogen kleur geeft. Google wil met zijn augmented realitybril waarschijnlijk dus nog wat extra kleur aan je wereld geven. Of tenminste, aan de nieuwe virtuele wereld.

Vooral zal het de concurrentie voor willen blijven, zeker omdat het het bedrijf is dat als één van de eersten met een augmented reality-bril kwam in de vorm van Google Glass. Inmiddels zou Apple bijvoorbeeld ook een bril in de maak hebben, al schijnt die juist niet te zijn bedoeld voor het Metaverse. Ook Microsoft heeft plannen in de AR-richting, want het maakt met Qualcomm chips die beter geschikt zouden zijn voor augmented reality.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

De perfecte match: Ontdek de ideale Shampoo voor de Curly Girl Methode en voor Geverfd Haar

Of je nu krullend haar hebt of je haar hebt geverfd, het vinden van de juiste shampoo is essentieel voor…

Batterij autosleutel leeg: auto start niet. Wat nu?

Batterij autosleutel leeg auto start niet? Waarom zou je kiezen voor een gespecialiseerde sleutelmaker zoals Auto-sleutel.nl voor het vervangen van…

Duiven restaurant

Duiven restaurant de Nieuwe Tijd staat bekend om zijn wereldgerechten. Het restaurant heeft een warme en fijne sfeer. De bediening…

Netflix groeit nog steeds, maar niet meer zo snel

In 2021 is heel de Nederlandse bevolking abonnee geworden van Netflix. Uhm… pardon? Nou, zo zou je de groei van…