Forum Romanum

Forum Romanum is de plek waar je vele restanten uit de Romeinse tijd tegen zal komen. Je kan hier wandelen tussen de vele ruïnes die vroeger een erg belangrijke functie hadden. Tot aan de zevende eeuw was de plek van het Forum Romanum een moeras, totdat deze werd drooggelegd en het Forum Romanum werd gebouwd.

Op de plek stonden toen de Tempel van Saturnus en de Tempel van Dioscuri. Vanaf dit moment werd de macht van het Romeinse Rijk groter, hiermee bereidde het Forum Romanum ook steeds verder uit.

In deze tijd is het Forum Romanum de plek geworden voor politieke bijeenkomsten, juridische- of religieuze zaken. Je kon hier terecht voor je handel, of gewoon een lekker ijsje eten. Het was er levendig en druk!

Echter is het Forum Romanum in de loop der jaren vervallen tot wat het nu is: Een ruïne. Dit is mede te wijten aan de Vele plunderingen die hier hebben plaatsgevonden, maar ook door aardbevingen en overstromingen is er heel wat verwoest.

Als je het Forum Romanum bezoekt, kun je onder andere de volgende overblijfselen bekijken:

  • Het Ara Pacis, dit is een altaar dat gebouwd is ter nagedachtenis van de vrede die Augustus had gebracht. Je vindt het Ara Pacis in het noordwesten van het forum.
  • De Tempel van Saturnus, deze tempel is gebouwd ter ere van de Romeinse god Saturnus. De tempel werd in 498 voor Christus gebouwd.
  • De Curia Julia, dit was vroeger het gebouw van de Romeinse Senaat. Het gebouw werd in de 1e eeuw voor Christus gebouwd.

Al met al is het Forum Romanum zeker een bezoekje waard!